top of page
  • Ski-Mere

Korte thriller Off Piste

Bijgewerkt op: 22 jan. 2022

Met een spannend verhaal kun je de tijd op een leuke manier door komen. De primeur bij Ski-Mere! Dit is de nieuwe editie van de korte thriller “Off-piste” is een e-book van Jeroen Zuydt dat zich afspeelt in Oostenrijk, tijdens de wintersportvakantie.


Ski-Mere mag vijf exemplaren weggeven! Wil je kans maken op dit ebook? Stuur ons dan, voor 31 januari 2022, een mailtje op info@ski-mere.nl met als onderwerp 'winactie Off Piste'!


We waren in gesprek met Jeroen Zuydt over het ebook en over Jeroen Zuydt zelf.


“Wat leuk dat je Ski-Mere hebt benaderd voor de primeur van deze nieuwe editie! Waarom?

Jeroen: Eén van de eerste schrijflessen is, dat je moet schrijven over wat je kent. Dan is en blijft het verhaal geloofwaardig voor lezers die het onderwerp ook kennen. Nu heb ik zelf nooit les gehad op een rollerbaan, maar diverse van mijn ski-vrienden wel en ik zie dat ze daarna een nog betere techniek en meer zelfvertrouwen hebben. Ieder jaar neem ik me voor om wél les op de rollerbaan te nemen, maar het komt er maar niet van. In mijn verhaal is er ook iemand die voor de ski-vakantie les nam op de rollerbaan. Mijn eerste proeflezer, Albert, woont in Almere en heeft mede door mijn verhaal nu zelf les genomen bij Ski-Mere om voor zijn derde skivakantie nu toch eens echt de techniek goed onder de knie te krijgen. Hij deed de suggestie om jullie te benaderen. Ik vond dat zo een goed idee, dat ik Ski-Mere nu ook noem in het verhaal.

Minke: “Je bent altijd welkom hier voor lessen hoor! Ben je schrijver van beroep?”

Jeroen: Nee, dat helaas niet. Ik ben adviseur op het gebied van veiligheid en duurzaamheid bij de overheid. Voor mijn werk schrijf ik veel adviezen, nota’s, verslagen en rapporten en die probeer ik altijd zo goed mogelijk leesbaar te maken. Dus gebruik ik een duidelijke opbouw, uitleg, korte zinnen en geen ouderwetse woorden. Tijdens mijn dienstplicht was ik persvoorlichter en gedurende mijn studie was ik free-lance journalist. In mijn schooltijd schreef ik ook al enorme verhalen. Schrijven is dus vooral een van mijn hobbies.

Minke: “Waarom kom je eigenlijk nu ineens met een boek?”

Jeroen: “Thuis heb ik het er al jaren over dat ik, als ik meer tijd zou hebben, een boek zou

schrijven. Mijn echtgenote geloofde er al niet meer in. Maar toen kwam de COVID-19 pandemie met de lockdowns en zaten we ineens allemaal thuis met heel veel tijd. Op internet zag ik dat Rakuten Kobo, dat is een grote uitgever van e-books die in Nederland samenwerkt met Bol.com, samen met damesblad “Elegance” een leuke “Zomerse schrijfwedstrijd” organiseerde. Uiterlijk juni 2020 moest je een verhaal inleveren van maximaal 10.000 woorden. Dat heb ik gedaan. Tja, gewonnen heb ik niet, maar ik denk achteraf ook dat een korte thriller, met ‘stoere mannen’, enig geweld en spelend tijdens de wintersport, toch niet helemaal aansloot bij wat Kobo en Elegance zochten voor hun “Zomerse schrijfwedstrijd”. Er zit wel trouwens wel wat romantiek en humor in

het verhaal.
Minke: “Goed, dat van die wedstrijd dat is jammer, maar je hebt nu toch ook een mooi

resultaat?”

Jeroen: Ja, zeker! Door de wedstrijd had ik een mooie basis. Alle deelnemers kregen van de

organisatie de tip en uitleg hoe je via Kobo heel makkelijk zelf een e-book kunt uitgeven.

Gedurende 2020 diepte ik de karakters van de hoofdpersonen verder uit en vertelde ik het verhaal verder.

Eind 2020 zat ik op 17.000 woorden en gaf ik het uit via Kobo en Bol.com. Deze eerste editie werd goed ontvangen en leidde tot meerdere goede recensies en leuke artikelen op ski-websites. Met de opbouwende commentaren en tips van diverse recensenten en lezers herzag ik dit jaar het verhaal verder en maakte het nog beter leesbaar en spannender, tot de nu voorliggende tweede, geheel herzien editie die meer dan 20.000 woorden telt. Zo bracht ik het aantal personen in de groep fors terug, want eerst waren het er bijna twintig… In de huidige vorm is het verhaal voor mij af. Op de cliffhanger na dan...


Minke: “Vertel kort eens wat over het verhaal en wat er zo al gebeurt?“

Jeroen: “In het verhaal ga je mee met een hechte vriendengroep van iets meer dan tien personen tijdens hun jaarlijkse gezamenlijke skivakantie. Eerst introduceer ik de diverse personages en hun onderlinge relaties. Vervolgens gaat de groep op weg, via de Achenpass naar het Zillertal. Daar wordt sportief geskied, lekker gegeten, gedronken, ontspannen gedanst en geflirt bij de après-ski.

Zelf heb ik daar ook vakantie gevierd en het erg naar mijn zin gehad.

Ik denk dat voor lezers die ook wel eens met een groep op vakantie zijn geweest, de

groepsdynamiek een feest der herkenning zal zijn. Maar… helaas zijn er onderlinge spanningen.

Want tijdens de vakantie blijkt één van de nieuwere leden van de groep een dubbele agenda tehebben. Meerderen uit de groep zijn daarvan het slachtoffer, zonder dit van elkaar te weten.

De spannende ontknoping speelt zich af op de Harakiri-piste op de Penkenberg in Mayrhofen, de meest steile ski-helling van Oostenrijk. Die helling zie je ook op de coverfoto van het e-book.

Minke: “Gewetensvraag…. Ben je zelf wel eens van de Harakiri afgeweest?”

Jeroen: Ik heb diverse keren samen met mijn vriendengroep aan het begin van de piste gestaan. De ‘stoere mannen’ uit de groep gingen dan met veel plezier de Harakiri af. Maar ik, nee, helaas, ik ben pas rond mijn 30 e begonnen met skiën, inmiddels 50+ en durf me niet zo’n afgrond in te storten ….

Minke: “Toch nog wat les vooraf op de rollerbaan nemen dus?

Jeroen: Dat is sowieso een heel goed idee.

Minke: Ik heb wel een aardig beeld zo. Zijn we volgens jou nog wat vergeten

voor onze lezers?”

Jeroen: Wat nog wel leuk is om te noemen is dat er bij het boek een website hoort, waar je de

muziek en artiesten, de locaties en andere informatie uit en over het e-book vindt. Met het

impresariaat van Olaf Henning heb ik leuk contact over gebruik van hun materiaal. Mijn droom is dat het verhaal verfilmd wordt als Kerstfilm door bijvoorbeeld Talpa. Ik zie diverse BN-ers al als de hoofdpersonen...

De link naar die website is https://offpiste.jouwweb.nl/ . Lezers kunnen er ook met me mee denken over een mogelijk vervolg op het verhaal. Verder kun je er informatie vinden over de

verkrijgbaarheid € 2,99 Euro bij Kobo en bij Bol.com en over winacties, zoals deze die we nu samen organiseren!


306 weergaven

Comments


bottom of page