top of page

Skiën voor iedereen

Skiën op de rollerbaan bij Ski-Mere is geschikt voor jong en oud, van beginner tot gevorderd. Een paar lessen voor de wintersport of een vaste lesgroep om het gehele jaar te kunnen skiën op de indoor skipiste, het is allemaal mogelijk.

Beginners

Heb je nog helemaal geen ski-ervaring? Dan is de Rollerbaan een uitermate goede start.

 

Beginners adviseren wij om een pakket met meerdere lessen te nemen, zodat je in een paar lessen de beginselen van het skiën leert, onder de knie krijgt en klaargestoomd wordt voor je vakantie. 

Skilessen kun je krijgen vanaf 6 jaar. Voor jongere kinderen is er de bambicursus

Gevorderden

Al regelmatig geskied of al zeer ervaren? Ski-Mere is er voor elke skiër en snowboarder. Met een team van ervaren skileraren is er voor elk niveau een lesprogramma. De nieuwste technieken aanleren, je bestaande techniek perfectioneren of gewoon weer een beetje in vorm komen voor de wintersport. Kies een cursus of les die bij je past, of neem een seizoenspas om elke week lekker een uurtje te skiën of te snowboarden.

Ski leraar worden

Voor de gevorderde skiërs is het ook mogelijk om van je hobby je werk te maken. Mocht je het skiën zo leuk vinden dan bieden wij ook de mogelijkheid om een opleiding tot skileraar te volgen.

Je krijgt zowel theorieles als praktijk training zodat je aan het einde van de cursus examen kunt doen.

Kijk voor meer informatie hier.

Angst

Zou je heel graag willen skiën, maar doe je dat niet (meer) omdat je te angstig bent? Onze rollerbaan (indoor skipiste) is uitermate geschikt om jou zekerder te maken van je skikunsten en je met een veilig gevoel op de piste te laten staan.

 

Een aantal van onze leraren heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen met angst. Ben je angstig en wil je proberen om eraf te komen? Geef dit dan aan bij je aanmelding, dan zorgen we ervoor dat je bij de juiste leraar wordt ingedeeld.

Kinderen vanaf 6 jaar

Vanaf 6 jaar is het mogelijk om skilessen op de baan te krijgen. Het lesprogramma is afgestemd op de leeftijd en niveau van het kind. We proberen zoveel mogelijk om kinderen van dezelfde leeftijd en niveau samen te laten lessen. Er zijn verschillende pakketten, korte en langere cursussen.

Meer informatie vind je op de pagina met ons kinderaanbod.

 

Heb je al eens gedacht aan een Skifeestje? Vier je verjaardag dan bij Ski-Mere!

Peuters en kleuters

We kunnen het ons voorstellen dat het fijn is voor ouders als kinderen die jonger zijn dan 6 jaar ook de beginselen van het skiën onder de knie krijgen. Speciaal hiervoor is de bambicursus.

 

In de bambicursus kunnen kinderen van 3,5 tm 5 jaar kennismaken met skiën. Wat zijn ski’s, hoe trek je ze aan, hoe beweeg ik op mijn ski’s, leer je een stukje glijden en doen we veel spelletjes op ski’s. Door je peuter of kleuter deel te laten nemen aan de bambiklas kunnen ze zich aan het eind van de cursus vrij bewegen op de ski’s en zijn de eerste bochtjes geskied.

fr181201-0587.jpg

Losse les, lespassen of een seizoenspas

Bij Ski-Mere bestaat de lesgroep uit maximaal 6 personen. Om de 7,5 minuut wissel je waardoor je maximaal met 3 personen tegelijk op de baan staat en les krijgt van een leraar.  Zo kunnen we er voor zorgen dat je de best mogelijke begeleiding krijgt. Onze lessen worden gegeven op onze indoor skipiste, de zgn Rollerbaan. Rollerbanen draaien voortdurend door, dus er is geen oponthoud tijdens de oefening, waardoor je technisch en conditioneel langer kan blijven doorwerken. (meer weten?)

Je kiest voor een losse les of een lessen pas, zodat je zeker weet dat jouw conditie en techniek goed genoeg zijn voor je vakantie.

Wil je het hele jaar/seizoen door trainen neem dan een seizoenspas

 

Een helm dragen op de rolpiste is verplicht. 

Skimateriaal (ski's, schoenen en helm), het gebruik van de piste en een privé skileraar zijn inbegrepen bij de lesprijs. Eigen schoenen of helm mag je natuurlijk meenemen.

Kledingadvies: Het is niet koud in de hal, dus warme skikleding is niet nodig; een lange broek die lekker zit en een shirt met lange mouwen is aan te raden.  

Klaar met je les of training? In onze gezellige loungehoek is heerlijke koffie te krijgen of chocolademelk met slagroom. Zo kom je alvast in vakantiestemming én het is natuurlijk gewoon gezellig. 

Op de Rollerbaan sta je maximaal met z’n drieën (kinderen 4) en je instructeur staat naast, voor of op de baan. Zo word je bijgestuurd en kun je optimaal aan je techniek werken.  

 

Na 7,5 minuten wissel je om, kun je even bijkomen en opladen voor de volgende 7,5 minuten. Ook is het leuk om naar anderen te kijken die op de baan staan; hier leer je van!

Doordat je skileraar dichtbij staat krijg je directe feedback, die je meteen kunt toepassen. Daarbij is het veilig omdat de skileraar direct kan ingrijpen als je onverhoopt toch valt. 

bottom of page